PELIK LEBIH BAIK ;
Read Entry PortfolioFollow
Tutorial: Buang Attribution
Monday, December 12, 2011 • 5:04 PM • 0 Surat Layang

Assalamualaikum, dan salam satu Afif blog, :P Kali ni aku nak share pulak tutorial cara-cara membuang attribution. Apakah itu attribution? Untuk makluman para hadirin, ianya bukan makanan mahupun nama binatang T.T attribution tu, rupe dia camni : 


Okay, camne kita nak kasik hilang sama dia? Jom kita start.

1) Dashboard-->Design-->Edit Html-->Click Expand Widget Template
*untuk keselamatan, download template tu dulu yek.

2)Carik code ini attribution gunakan fungsi (Ctrl+f) bagi memudahkan pencarian.

3) Nanti akan keluar code yang rupenye cenggini:

<b:widget id='Attribution1' locked='true' title='' type='Attribution'/>
4) Tukar perkataan 'true' tu kepada 'false'. Dah? Klik save. Okay belum habis lagi.

5)Pastu korang bukak page element, ala bahagian yang korang letak code html sume tu, senang citer tekan design je, pastu scroll bawah dan korang akan jumpe, kotak attribution.

6)Klik edit dan klik remove, dan save. Dah? siap sudah majlis tutorialing (ade ke ayat cenggini?) kita. Kalau jadik, sila kredit aku ;) kalau tidak, sila tanya :D


OLD / NEW