PELIK LEBIH BAIK ;
Read Entry PortfolioFollow
Youtube MP3 Player
Monday, December 12, 2011 • 7:49 PM • 0 Surat Layang

384856_271035362942734_186320071414264_729724_545180014_n_large
Assalamualaikum, pada waktu aghrib dan dalam keadaan tak mandi lagi (ok, aku tau, bende tu tak perlu dinyatakan sebenarnya), aku nak buat tuto tentang cara-cara untuk buat MP3 player yang macam aku punye tu, yang bahagian bawah tu, yang background dia transparent tu, dah paham? dah ready? okei, jom start:

1)Dashboard-->Design-->Add Gadjet-->Html/Javascript

2) Okei, pastu kau copy code di bawah ini :

<center><object width="200" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/6WCcOHJ61jw?fs&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xffffff&amp;color2=0xffffff" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/6WCcOHJ61jw?fs&autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xffffff&amp;color2=0xffffff" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="200" height="25"></embed></object></center>
Biru : Tukar dengan saiz anda, tapi aku nasihatkan toksahlerh tukar, sebab dah cukup molek ler tu.
Merah: yang ni sudah autoplay, pon tak yah tukar.
Hijau : Ha, yang ni kene tukar, tapi bukan ambik terus dekat url blog, tapi ambil embed code untuk video tu.

3) Klik save, dan dah siap. Just to let you know (fulamak, speaking Londonlah) , aku pon dapat tuto ni dari seseorang, tapi jangan lupe kreditkan kepada  aku ;)



OLD / NEW