PELIK LEBIH BAIK ;
Read Entry PortfolioFollow
PENGADIL KOREA BERAT SEBELAH?
Friday, December 14, 2012 • 5:34 PM • 0 Surat Layang

Assalamualaikum, 

Semalam korang tengok tak Malaysia Lawan Thailand? Haa., semalam dekat fb dengan twitter, kecoh pasal Refree yang berat sebelah, mentang-mentang bila Harimau timbang dengan Gajah, komfem gajah lagi berat, tapi masalahnya Refree yang KPOP tu, kasik kad merah dekat Fadhli Shas atas sebab yang tak munasabah langsung. Ramai penyokong Malaysia yang menentang sekeras-kerasnya tindakan tersebut. Ce tengok komik yang bukan aku buat ni: 

Ini adalah sedikit sebanyak komen penyokong Malaysia berkenaan perlawanan semalam. 











Dengar apa yang Fadhli Shas kata 



Anda boleh lihat sahaja ketidakpuas hati mereka-mereka. Sebenarnya ramai yang mempertikaikan keputusan pengadil dan kita berharap ini tidak berterusan. Ianya akan menjejaskan kualiti bola sepak.

Sebenarnya banyak pihak yang cakap, Malaysia kalah bukan berpunca daripada pengadil tu, diorang cakap permainan Malaysia terok. Tapi cuba pikir balik, korang tengah main elok baek punye, tetibe kawan kau kene kad merah atas sebab tak munasabah langsung. Komfem korang break down, semangat dah kurang. Bende tu effect permainan Malaysia sedikit sebanyak. 

Pastu, ade orang cakap, refree ni sebenarnya, nak balas dendam dekat Malaysia ? Betul keeeeeee? D: Korang ingat tak masa Malaysia lawan Australia? kan ada sorang pemain Malaysia yang tertacle Refree. Diorang cakap, refree tulah yang jadik pengadil malam semalam. 



Aku tak taulah kesahihan berita tu, tapi marilah kita bersama-sama menyumpah seranah pengadil semalam. (ini hanyalah gurauan kasar). Sama-samalah doakan Malaysia terus bangkit, membuktikan mereka tidak sakit, dengan segala perit yang diberikan *nyanyi lagu Najwa Latiff tetibe*

*sumber mini*

OLD / NEW